Hoe werkt het?

De trainingen

Op het moment trainen we om de week. De training vindt plaats op zaterdagavond tussen 19.00 en 21.00 in de sportzaal van de Bonifatiusschool aan de Paradijslaan 11 in Alphen aan den Rijn. Op de ‘Kalender‘-pagina is een overzicht van de aankomende trainingen te vinden.

(NB. Omdat tijdens de trainingen met (trainings)wapens wordt omgegaan, hanteert HKA een leeftijdsgrens van 18+ voor deelname).

De introductie les

Mocht je nog nooit een zwaard hebben vast gehad, krijg je bij de introductie les alle fijne kneepjes aangeleerd. Van voetenwerk tot aanvallen & verdedigen het komt allemaal voorbij.


De centrale les

Wanneer je wat ervaring hebt met zwaardvechten, ben je welkom in de centrale les. Dit zijn wisselende lessen waarbij al onze wapendisciplines voorbij komen. Iedere training kan je kiezen of je je aansluit bij de centrale les, of dat je juist iets anders wil doen. De centrale les kan variëren van het herhalen van de basis van zwaardvechten, tot het uitproberen van een nieuw wapendiscipline, tot tegen elkaar sparren.

Het staat je natuurlijk ook vrij om gewoon langs te komen voor de gezelligheid. Als de corona-tijd ons iets heeft geleerd, dan is het wel hoe belangrijk sociale interacties zijn


Studiegroepen

Wanneer je vertrouwen hebt in je eigen vaardigheden, ben je ook welkom om echt de diepte in te gaan bij één van onze studiegroepen. Van vroegmiddeleeuws ‘Viking’ zwaard en schild, 17e eeuws rapier of toch 18e eeuws sabel, je bent welkom om je hierbij aan te sluiten. Mocht je toch nog een wapendiscipline missen, dan ben je van harte welkom om zelf het initiatief op te pakken en met je neus in de bronnen te duiken.


Vechten zonder grenzen

Zit je al bij een andere H.E.M.A club? Dan ben je ook van harte welkom. Door onze clubstructuur, waarbij je altijd per training betaalt is dit geen enkel probleem. Of je nou aan wilt sluiten bij één van onze studiegroepen, een eigen studiegroep wil beginnen of gewoon extra wilt sparren bij ons kan het allemaal.

Het maakt ook niet uit hoe vaak je komt. Of je nou iedere training, 1 keer per maand of 1 keer per jaar komt, we zien je graag verschijnen.